dimecres, 20 de juny del 2012

L’ADÉU D’UN MESTRE

Les lletres i la cultura catalanes estan de dol per la pèrdua d’un dels seus principals impulsors i defensors. L’Emili Teixidor, pedagog, periodista i escriptor se n’ha anat  deixant-nos en herència el seu llegat  literari i personal. Entre les seves qualitats humanes cal ressaltar la manca de l’egocentrisme que en moltes ocasions caracteritza a d’altres escriptors. L’Emili era una persona transparent i molt generosa; no estalviava ni els consells als lectors ni els ànims als escriptors. I el més important de tot és que sempre va fer-ho de forma gratuïta.
La d’ahir va ser una jornada doblement decebedora per a Catalunya. A més de perdre un dels seus prohoms,  va assabentar-se de què al veí Aragó han decidit decapitar el català que es parla a les terres de la franja, transformar-lo  en “aragonès oriental” i treure-l’hi l’estatut de llengua vehicular. Dit en altres paraules, han dut a terme una secessió lingüística i cultural que ha deixat bocabadats a una bona part d’habitants del mateix territori. Per desconeixement de la llengua no serà, perquè la consellera de cultura aragonesa, la Sra. Dolores Serrat va néixer i viure a Catalunya durant 18 anys. Siguin quins siguin els seus ancestres, va tenir temps de sobra per assabentar-se de quina és la llengua que es parla en aquest país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Carme i la Revista d’Igualada

 E n nom de l’Associació Revista d’Igualada, publico aquest escrit que m'han fet arribar amb motiu del traspàs de la Carme Junyent.  La ...